OMPLACERING - Nytt hem sökes...


Charlie!

Han är uppväxt och har fram tills nu bott i en familj med barn i tonåren och yngre. Där kan han dessvärre inte stanna kvar då det uppstått situationer som gör att nuvarande familj valt att omplacera. ((vid intresse föklaras detta såklart ytterligare!))
 
 
Charlie, Cane Corso, blev ett år i mars.
 

Lite om Charlie:
Ung, trotsig tonåring som teeeeestar gränser, testar gränser å sen gärna en gräns till. Han är som sagt en Cane Corso, Italiensk Mastiff, men CC:n är "Mastiffernas atlet", man ska alltså inte förvänta sig en kille som är nöjd med att ligga å jäsa ;) (inte för att någon hund är det ..) Det är full fart framåt i arbete och lek! Han älskar att få arbeta med huvudet och han behöver det verkligen. CC:n är även lite mer motionskrävande än övriga mastiffer, så cykelrundor, långa skogspromenader eller liknande passar denna kille kanon! PLUS mycket arbete med huvudet såklart! :)

Ni som har/eller har haft vakthund vet hur många diskussioner man kan ha om "får jag vakta detta?", "nähä, men detta dåh"? "detta fick jag inte vakta igår - men kanske idag"? "var går gränsen å när tar matte/husse över"? osv... Där har ni Charlie. Han är en ung vakthund som måste få lära sig allt detta. 
 
 
Det finns ingen aggression gentemot människor i denne kille (tvärtom!!), men han är en vakthund och beter sig som sagt helt enkelt som en sådan i tonåren. Med sunt förnuft och rättvisa inlärningsmetoder (- dvs: tala om vad som är fel - men inte glömma att belöna vad som är rätt!) 
När inget händer så kryper dock Mastiffen i honom fram..Riktig liten sjusovare och seeeg kan han vara, men alltid med ett öga öppet (såklart!) :) 

Charlie och Nova
 

Lillkillen är dessutom kanon vid kloklippning - då tidigare ägarna tränat massor på detta!

Tills rätt hem dyker upp bor Charlie tillfälligt hemma hos Susanne
Det finns mycket vakt i honom och den måste man som sagt ledsaga honom i att lära sig hantera. Han är följsam och samarbetsvillig.
Tidigare ägarna har lagt en väldigt bra grund och han är trygg och stabil i sig själv.
 

Så finns DU där ute, som vill ha en hund att arbeta med?

Så har du ett guldläge med denne killen! Han är dessutom väldigt lättmotiverad till arbete och uppskattar belöning med både godis, lek & röstberöm! <3
 
Charlie har varit hos oss på heltid sen vi öppnade dagis, han skolades in redan under tiden vi höll på med bygget av dagis:) Så det ultimata för hans skull hade varit att få fortsätta vara en dagishund hos oss. 
 
// Wargtassens

Kommentarer
Postat av: Wargtassens Hunddagis

Det vi kan tillägga är:

* Han går SUPERBRA i koppel!
* Han gör INGA utfall mot hundar på promenader och kollar(oftast)bara på hundarna han möter.
* Vaktar EJ mat/leksaker mot människor.
* Han är klickertränad.
* Han är van vid cykelrundor och springer bra bredvid!

2013-07-02 @ 20:38:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0